В Starbucks винаги е било и ще бъде важно качеството. Екипът от експерти на Starbucks е посветен на набавянето, печенето, смесването и приготвянето на висококачествено 100% кафе Арабика.
Нашата страст към кафето се конкурира единствено с любовта ни да го споделяме. Преди да можете да приготвите и отпиете любимото си кафе Starbucks®, кафеените зърна преминават през много стъпки.

Нашите кафета са класифицирани по три профила на изпичане, така че лесно да откриете идеалния за вас вкус и интензивност.
Светло изпечени кафета
По-леки и меки, кафетата Starbucks(r) Blonde Roast събуждат нежно сетивата и осигуряват достъпна и ароматна чаша с леки нотки на изпичане.
Средно изпечени кафета
Гладки и балансирани, нашите средно изпечени кафета са идеални за всяка кафе пауза.
Тъмно изпечени кафета
По-пълноценни и смели, тези кафета се отличават със силен вкус и характерната есенция на интензивното изпичане.

Когато обърнете внимание на многобройните характеристики на кафето, пред вас се открива един сетивен свят.
Много фактори влияят на вкуса на кафето: къде се отглежда, какъв вид кафе се отглежда, как се отглежда, как се отделят плодовете от зърната, как се смесва и пече кафето и как се приготвя. И това са само някои от факторите.
Искате ли да научите как да организирате дегустация на кафе? Нека да изследваме вкуса и неговите многобройни измерения. Едно е сигурно: задълбочаването на разбирането за вкуса е полезно пътуване.

Ако тепърва проучвате как да усещате истинския вкус на кафето, струва си да научите тези четири важни стъпки: аромат, вкусване, усет и описание.
АРОМАТ
Винаги вдъхвайте кафето, преди да го опитате. Вдишайте дълбоко. Устата ви може да различи пет вкуса - сладък, солен, горчив, кисел и умами, но носът ви може да различи един трилион аромата.
ОТПИВАНЕ
Отпийте добре и шумно от кафето си. Не се срамувайте. Това ще разпръсне кафето по езика и небцето ви, за да усетите всички тънкости.
УСЕТ
Помислете как се усеща кафето в устата ви. Каква е тежестта или дебелината му? Къде на езика си усещате вкусовете?
ОПИСАНИЕ
Какви думи бихте избрали, за да опишете дегустацията си? Ароматът, вкусовете, усещането за кафето в устата ви. Усеща ли езикът ви голяма киселинност в кафето? Какви други вкусове бихте могли да използвате за сравнение?