Нашите кафета

В Starbucks винаги е било и ще бъде важно качеството. Екипът от експерти на Starbucks е посветен на набавянето, печенето, смесването и приготвянето на висококачествено 100% кафе Арабика.

Нашата страст към кафето се конкурира единствено с любовта ни да го споделяме. Преди да можете да приготвите и отпиете любимото си кафе Starbucks®, кафеените зърна преминават през много стъпки.

Our coffees at home, a coffee package, a coffee cup
Насладете се на Starbucks® у дома

Нашите кафета са класифицирани по три профила на изпичане, така че лесно да откриете идеалния за вас вкус и интензивност.

Светло изпечени кафета
По-леки и меки, кафетата Starbucks(r) Blonde Roast събуждат нежно сетивата и осигуряват достъпна и ароматна чаша с леки нотки на изпичане.

Средно изпечени кафета
Гладки и балансирани, нашите средно изпечени кафета са идеални за всяка кафе пауза.

Тъмно изпечени кафета
По-пълноценни и смели, тези кафета се отличават със силен вкус и характерната есенция на интензивното изпичане.

Coffee tasting
Изкуството на дегустацията на кафе

Когато обърнете внимание на многобройните характеристики на кафето, пред вас се открива един сетивен свят.

Много фактори влияят на вкуса на кафето: къде се отглежда, какъв вид кафе се отглежда, как се отглежда, как се отделят плодовете от зърната, как се смесва и пече кафето и как се приготвя. И това са само някои от факторите.

Искате ли да научите как да организирате дегустация на кафе? Нека да изследваме вкуса и неговите многобройни измерения. Едно е сигурно: задълбочаването на разбирането за вкуса е полезно пътуване.

4 steps of coffee tasting, coffee cups
Четири стъпки

Ако тепърва проучвате как да усещате истинския вкус на кафето, струва си да научите тези четири важни стъпки: аромат, вкусване, усет и описание.

АРОМАТ
Винаги вдъхвайте кафето, преди да го опитате. Вдишайте дълбоко. Устата ви може да различи пет вкуса - сладък, солен, горчив, кисел и умами, но носът ви може да различи един трилион аромата.

ОТПИВАНЕ
Отпийте добре и шумно от кафето си. Не се срамувайте. Това ще разпръсне кафето по езика и небцето ви, за да усетите всички тънкости.

УСЕТ
Помислете как се усеща кафето в устата ви. Каква е тежестта или дебелината му? Къде на езика си усещате вкусовете?

ОПИСАНИЕ
Какви думи бихте избрали, за да опишете дегустацията си? Ароматът, вкусовете, усещането за кафето в устата ви. Усеща ли езикът ви голяма киселинност в кафето? Какви други вкусове бихте могли да използвате за сравнение?

Нашите кафета v2 | Starbucks