Нашите кафета
В Starbucks винаги сме държали на качеството. Страстта ни към кафето се конкурира само с любовта ни да го споделяме.
Независимо дали сте сами, или имате гости, да се насладите на кафе у дома трябва да бъде специален ритуал и неповторимо изживяване.
С толкова много възможности е трудно да се направи идеалният избор.
СКАЛА НА ИЗПИЧАНЕ STARBUCKS ROAST™
Нашите кафета са разделени според профила на изпичане, така че можете лесно да намерите вкуса и интензитета, които са идеални за вас.
Нашите светло изпечени кафета Starbucks® Blonde Roast са с отличителен, но мек вкус, и изразителни сладки нотки и аромат.
СВЕТЛО ИЗПИЧАНЕ
Нашите кафета със средно изпичане са балансирани и с богат вкус, идеални за всяка кратка почивка за кафе например.
СРЕДНО ИЗПИЧАНЕ
По- плътни и с по-изразен аромат, тези кафета се отличават с балансирани нотки на ядки и какао, и съвсем лек сладък вкус, придадени благодарение на изпичането.
ТЪМНО ИЗПИЧАНЕ
Starbucks® у дома
Вземете любимия си бленд за вкъщи, за да можете винаги да се наслаждавате на перфектната чаша.
Pike Place
Хаус Бленд
Caffè Verona®
Espresso Roast
Decaf Espresso Roast
Френска Преса
Приготвянето с преса запазва ценните масла, които иначе хартиените филтри абсорбират, и извлича пълния вкус на кафето, като му придава плътна и богата консистенция.
1. Подгответе кафето
Използвайте едро смляно кафе, ориентировъчно на вид като морска сол. Отмерете 2 супени лъжици кафе за всеки 180 мл вода.
Съвет: Запомнете, че кафето е като пресен продукт. Купувайте го често и в малки количества, за да се насладите на свежестта му.
2.Добавете гореща вода
Напълнете пресата с нужното количество вряла вода. Уверете се, че кафето е напълно навлажнено.
Съвет: За да придадете възможно най-добър вкус на кафето си, използвайте филтрирана или бутилирана вода.
3. Поставете капака с бутало на пресата и варете
Поставете капака с бутало на пресата, без да го натискате надолу, и оставете кафето да се вари 4 минути.
4. Натиснете буталото и се насладете
Бавно натиснете буталото надолу, докато стигне дъното на пресата, и се насладете.Обливане
Обливането е изключително прост и достъпен начин да сварите само една чаша кафе с наситен аромат и плътност.
1. Подгответе водата
Предвидете толкова вода, колкото ще използвате за варенето на кафето и още малко за изплакване на филтъра. Кипнете водата.
2. Предварително навлажнете филтъра
Изплакнете набързо филтъра с гореща вода и изхвърлете водата от изплакването. Така ще придадете възможно най-чист аромат на вашето кафе.
3. Подгответе кафето
Измерете нужното количество кафе. За метода обливане използвайте такова, смляно за конусовиден хартиен филтър. Това е сравнително фино смилане, при което кафето прилича на захар на кристали. Отмерете една супена лъжица за всеки 85 мл вода.
4. Облейте с гореща вода
Използвайте гореща вода, която не е вряла, за да напълните конусовидния хартиен филтър наполовина. Оставете кафето за 10 сек. да пусне аромата си и да започне да развива вкуса си.
5. Завършете обливането и се насладете
Бавно добавете oстатъка от водата, наливайки c кръгообразни движения, за да покриете цялото кафе. Насладете се веднага.
Съвет: За да направите обливането по-прецизно, използвайте таймер. Около 3 минути са необходими, за да приготвите една чаша.Студено обливане
Студеното обливане е лесен метод да приготвите кана освежаващо студено кафе с богат и плътен вкус.
1. Предварително навлажнете филтъра
Изплакнете набързо филтъра с гореща вода и изхвърлете водата от изплакването. Така ще придадете възможно най-чист аромат на вашето кафе.
2.Изберете кафе, смляно по подходящия начин
За студено обливане използвайте кафе, смляно за конусовиден хартиен филтър. Това е сравнително фино смилане, при което кафето прилича на захар на кристали.Измерете 1 супена лъжица кафе на 85 мл вода.
3. Измерете
За студено обливане се използва двойна доза кафе и се разрежда с лед, така че отмерете 1 супена лъжица кафе за всеки 85 мл вода.
4. Облейте с гореща вода
Използвайте гореща вода, която не е вряла, за да напълните конусовидния хартиен филтър наполовина. Оставете кафето за 10 сек. да пусне аромата си и да започне да развива вкуса си.
5. Завършете обливането
Бавно добавете oстатъка от водата, наливайки c кръгообразни движения, за да покриете цялото кафе.
6. Добавете леда
Добавете лед към кафето, за да се охлади, и сервирайте веднага.
Съвет: Африканските кафета са много подходящи за студено обливане, заради тяхната превъзходна плътност и ароматни цитрусови нотки.Кафеварка
Шварц кафето е лесно и бързо за приготвяне. С кафе смляно по подходящия начин, може да сварите фантастична напитка в кафеварката.
1. Изберете правилния начин на смилане
За филтър с плоско дъно използвайте средно смляно кафе, а за конусовиден хартиен филтър – фино смляно кафе, което прилича на захар на кристали.
2. Измерете
Използвайте 2 супени лъжица прясно смляно кафе на 180 мл вода.
3. Сварете и се насладете
Прясно свареното кафе винаги е най-добро и ароматно, така че подгответе достатъчно количество. Притоплянето на кафето може да притъпи аромата и вкуса му.