Нашите кафета

В Starbucks винаги сме държали на качеството. Страстта ни към кафето се конкурира само с любовта ни да го споделяме.

Независимо дали сте сами, или имате гости, да се насладите на кафе у дома трябва да бъде специален ритуал и неповторимо изживяване.

С толкова много възможности е трудно да се направи идеалният избор.

 

СКАЛА НА ИЗПИЧАНЕ STARBUCKS ROAST™

Нашите кафета са разделени според профила на изпичане, така че можете лесно да намерите вкуса и интензитета, които са идеални за вас.

 

Нашите светло изпечени кафета Starbucks® Blonde Roast са с отличителен, но мек вкус, и изразителни сладки нотки и аромат.

СВЕТЛО ИЗПИЧАНЕ

 

Нашите кафета със средно изпичане са балансирани и с богат вкус, идеални за всяка кратка почивка за кафе например. 

СРЕДНО ИЗПИЧАНЕ

 

По- плътни и с по-изразен аромат, тези кафета се отличават с балансирани нотки на ядки и какао, и съвсем лек сладък вкус, придадени благодарение на изпичането.

ТЪМНО ИЗПИЧАНЕ

 

Starbucks® у дома

Вземете любимия си бленд за вкъщи, за да можете винаги да се наслаждавате на перфектната чаша.

Как да приготвяме кафетоМоже да се изненадате, но различните методи за приготвяне, които използваме в Starbucks®, могат да подобрят характеристиките на вашето кафе. Нека нашият опит ви помогне да отключите пълния му потенциал – за подготвите перфектната чаша всеки път.
  • Our_Coffee_C09_Press

    Френска Преса

    Приготвянето с преса запазва ценните масла, които иначе хартиените филтри абсорбират, и извлича пълния вкус на кафето, като му придава плътна и богата консистенция.

    1. Подгответе кафето
    Използвайте едро смляно кафе, ориентировъчно на вид като морска сол. Отмерете 2 супени лъжици кафе за всеки 180 мл вода.
    Съвет: Запомнете, че кафето е като пресен продукт. Купувайте го често и в малки количества, за да се насладите на свежестта му.

    2.Добавете гореща вода
    Напълнете пресата с нужното количество вряла вода. Уверете се, че кафето е напълно навлажнено.
    Съвет: За да придадете възможно най-добър вкус на кафето си, използвайте филтрирана или бутилирана вода.

    3. Поставете капака с бутало на пресата и варете
    Поставете капака с бутало на пресата, без да го натискате надолу, и оставете кафето да се вари 4 минути.

    4. Натиснете буталото и се насладете
    Бавно натиснете буталото надолу, докато стигне дъното на пресата, и се насладете.

  • Our Coffee_C09_Cone

    Обливане

    Обливането е изключително прост и достъпен начин да сварите само една чаша кафе с наситен аромат и плътност.

    1. Подгответе водата
    Предвидете толкова вода, колкото ще използвате за варенето на кафето и още малко за изплакване на филтъра. Кипнете водата.

    2. Предварително навлажнете филтъра
    Изплакнете набързо филтъра с гореща вода и изхвърлете водата от изплакването. Така ще придадете възможно най-чист аромат на вашето кафе.

    3. Подгответе кафето
    Измерете нужното количество кафе. За метода обливане използвайте такова, смляно за конусовиден хартиен филтър. Това е сравнително фино смилане, при което кафето прилича на захар на кристали. Отмерете една супена лъжица за всеки 85 мл вода.

    4. Облейте с гореща вода
    Използвайте гореща вода, която не е вряла, за да напълните конусовидния хартиен филтър наполовина. Оставете кафето за 10 сек. да пусне аромата си и да започне да развива вкуса си.

    5. Завършете обливането и се насладете
    Бавно добавете oстатъка от водата, наливайки c кръгообразни движения, за да покриете цялото кафе. Насладете се веднага.
    Съвет: За да направите обливането по-прецизно, използвайте таймер. Около 3 минути са необходими, за да приготвите една чаша.

  • Our_Coffee_C09_Iced

    Студено обливане

    Студеното обливане е лесен метод да приготвите кана освежаващо студено кафе с богат и плътен вкус.

    1. Предварително навлажнете филтъра
    Изплакнете набързо филтъра с гореща вода и изхвърлете водата от изплакването. Така ще придадете възможно най-чист аромат на вашето кафе.

    2.Изберете кафе, смляно по подходящия начин
    За студено обливане използвайте кафе, смляно за конусовиден хартиен филтър. Това е сравнително фино смилане, при което кафето прилича на захар на кристали.Измерете 1 супена лъжица кафе на 85 мл вода.

    3. Измерете
    За студено обливане се използва двойна доза кафе и се разрежда с лед, така че отмерете 1 супена лъжица кафе за всеки 85 мл вода.

    4. Облейте с гореща вода
    Използвайте гореща вода, която не е вряла, за да напълните конусовидния хартиен филтър наполовина. Оставете кафето за 10 сек. да пусне аромата си и да започне да развива вкуса си.

    5. Завършете обливането
    Бавно добавете oстатъка от водата, наливайки c кръгообразни движения, за да покриете цялото кафе.

    6. Добавете леда
    Добавете лед към кафето, за да се охлади, и сервирайте веднага.
    Съвет: Африканските кафета са много подходящи за студено обливане, заради тяхната превъзходна плътност и ароматни цитрусови нотки.

  • Our Coffee_C09_Brewer

    Кафеварка

    Шварц кафето е лесно и бързо за приготвяне. С кафе смляно по подходящия начин, може да сварите фантастична напитка в кафеварката.

    1. Изберете правилния начин на смилане
    За филтър с плоско дъно използвайте средно смляно кафе, а за конусовиден хартиен филтър – фино смляно кафе, което прилича на захар на кристали.

    2. Измерете
    Използвайте 2 супени лъжица прясно смляно кафе на 180 мл вода.

    3. Сварете и се насладете
    Прясно свареното кафе винаги е най-добро и ароматно, така че подгответе достатъчно количество. Притоплянето на кафето може да притъпи аромата и вкуса му.