Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
About-Us-Page

За нас

 

Случва се милиони пъти всяка седмица – наш гост получава напитка от бариста на Starbucks® – но всяко взаимодействие е неповторимо

 

Това е просто момент във времето – една ръка, която се протяга над бар плота, за да подаде чаша на друга протегната ръка.
 
Това е момент на свързване.
 
Проверяваме дали всичко, което правим, подхранва тази връзка – от нашата отдаденост към най-висококачественото кафе в света, до начина, по който се ангажираме пред нашите клиенти да правим бизнес отговорно.
 
От старта преди повече от 50 години до сега се стремим да направим всяко място, на което присъстваме, и всяка общност, до която сме стигнали, малко по-добри.
 
 
 

Нашето наследство

Всеки ден отиваме на работа с надеждата да направим две неща: да споделим чудесно кафе с нашите приятели и да помогнем светът да стане по-добро място. 
 
Това беше вярно, когато отвори врати първият Starbucks® през 1971 г., също толкова вярно е и днес.
 
През 1971-ва Starbucks® беше само един магазин в историческия сиатълски пазар Pike Place. От една тясна витрина се предлагаха някои от най-добрите сортове прясно изпечено кафе на зърна. Името, вдъхновено от романа „Моби Дик“, напомняше за романтиката на откритото море и традициите в мореплаването на първите търговци на кафе.
 
През 1981 г. Хауърд Шулц (председател, президент и главен изпълнителен директор на Starbucks®) за първи път влиза в заведение на Starbucks®. От първата си чаша Sumatra, той е запленен от Starbucks®. Година по-късно се присъединява към компанията.
 
През 1983 г. Хауърд Шулц пътува за Италия и е омагьосан от италианските кафенета и романтиката на преживяването, което създава кафето. Той решава да внесе традицията на италианските кафенета в Съединените американски щати. Място за разговор и усещане за общност. Трето място между дома и работата. Хауърд Шулц напуска Starbucks® за кратко, за да създаде собствена верига кафенета Il Giornale, и се връща през август 1987 г., за да закупи Starbucks®, с помощта на местни инвеститори.
 
Още от началото Starbucks® има за цел да бъде различен тип компания. Такава, която не само боготвори кафето и богатата кафе традиция, но и създава чувство за принадлежност.
 
Днес, с над 32 000 заведения в повече от 80 държави, Starbucks® заема първо място в света по производство и търговия на специализирано кафе. И с всяка чаша ние се стремим едновременно да дадем живот на нашето наследство и на изключителния ни опит.
 
 
 

Мисия на Starbucks®

Нашата мисия е да вдъхновяваме и да подхранваме човешкия дух – с всяка личност, с всяка общност, с всяка чаша.
 
 
 

Starbucks® ценности

С нашите партньори, нашето кафе и нашите клиенти в сърцето си ние изповядваме следните ценности:
 
Да създадем култура на топлота и принадлежност, където всеки е добре дошъл.
 
Да действаме смело, да се противопоставяме на статуквото и да намираме нови начини да развиваме нашата компания и самите нас.
 
Да имаме присъствие и да се свързваме с прозрачност, достойнство и уважение.
 
Да даваме най-доброто от себе си във всичко, което правим, като носим отговорност за резултатите.
 
Ориентирани сме към резултати, пречупени през призмата на човечността.