За приготвяне на кафе

Кой е най-добрият начин за съхраняване на кафе? Колко дълго ще остане свежо?

Веднъж изпечено, кафето започва да губи своя аромат, колкото по-дълго стои изложено на въздух и влага. Препоръчваме да закупувате кафето си всяка седмица, да го съхранявате в херметически затварящ се контейнер на хладно и тъмно място и да го смилате точно преди да го варите. Кафе в неотварян пакет FlavorLock™ ще остане свежо за няколко месеца.

Какво е пакет FlavorLock™?

Нашата уникална технология FlavorLock™ използва специален еднопосочен клапан, който извежда навън въглеродния диоксид, отделен от прясно изпечените зърна кафе, и не позволява проникването на кислород, който отнема аромата на кафето.

Всяко кафе на Starbucks®, което се продава в пакет от 225 г и 450 г, се запечатва в херметически затворен пакет FlavorLock™ в рамките на два часа след изпичането, така че то остава свежо, докато сте готови да го използвате.

Какво смилане трябва да използвам?

За приготвяне на кафе със свеж вкус препоръчваме да се ползва кафе на зърна, което да се смели, непосредствено преди приготвянето на самата напитка. Или ако предпочитате, може да занесете своето кафе на зърна в близкия Starbucks® и да помолите баристите да го смелят за вас.

Машините за шварц кафе работят най-добре с предварително смляно кафе по универсален метод, както и с кафе, смляно за конусен филтър или филтър с плоско дъно. Във всички заведения на Starbucks® може да се смели кафе по тези спецификации.

Еспресо машините са чувствителни към метода на смилане и изискват то да бъде много фино – между 30 и 35 секунди в кафемелачка . Твърде силното или твърде слабо кафе често се дължи на смилане, което е прекалено фино или прекалено едро, от замразени или охладени зърна, както и от прекалено или недостатъчно плътно натъпкване.