ЧЗВ за приготвяне на кафе

Кой е най-добрият начин за съхраняване на кафе? Колко дълго ще остане свежо?

Веднъж изпечено, кафето започва да губи своя аромат, колкото по-дълго стои изложено на въздух и влага. Препоръчваме да закупувате кафето си всяка седмица, да го съхранявате в херметически затварящ се контейнер на хладно и тъмно място и да го смилате точно преди да го варите. Кафе в неотварян пакет FlavorLock™ ще остане свежо за няколко месеца.

Какво е пакет FlavorLock™?

Нашата уникална технология FlavorLock™ използва специален еднопосочен клапан, който поволява на въглеродния диоксид, отделен от прясно изпечените кафеени зърна, да напусне запечатан пакет за кафе, без да позволи на отнемащия аромата кислород да влезе. Всяко кафе на Starbucks, което се продава в пакет от половин фунт (225 г) и един фунт ( 450 г), се запечатва в херметични пакети FlavorLock™ в рамките на два часа след изпичането, така че остава свежо, докато сте готови да го използвате.

Какво смилане трябва да използвам?

За кафето с най-свеж вкус продължаваме да препоръчваме започване с цели зърна и прясното им смилане преди всяка кана. Или ако предпочитате, може да занесете своето кафе на зърна в местния магазин и да ги помолите за персонализирано смилане.

Шварц машините се представят най-добре или с универсално смилане, което е налично при предварително смлените кафета, или със смилане, предназначено за конусен филтър или за филтър с плоско дъно. Всички магазини на Starbucks могат да смилат кафе според тази спецификация. Еспресо машините са чувствителни към смилане и изискват много фино смилане – между 30 и 35 секунди в мелачка с остриета. Бързите и бавните дози често са породени от смилане, което е прекалено фино или прекалено едро, от замразени или охладени зърна и от прекалено или недостатъчно плътно натъпкване.