СТЪПКА ПО СТЪПКА

  1. Pre-moisten filter

    Предварително овлажняване на филтъра

    Изплакнете набързо филтъра с гореща вода и изхвърлете водата от изплакването. Това ще придадете най-чистия възможен аромат на вашето кафе.

  2. Choose the right grind

    Избиране на правилното смилане

    За обливане използвайте кафе, смляно за хартиен конус. Това е сравнително фино смилане, което прилича на кристална захар.

  3. Measure coffee grounds

    Измерване

    Айс обливането се вари с двойна сила и се разрежда с лед, така че отмерете 4 супени лъжици кафе за всеки 6 унции вода.

  4. Pour and pause

    Наливане и изчакване

    Използвайте почти вряла вода и напълнете конуса наполовина, за да накиснете смляното кафе. Изчакайте 10 секунди и оставете кафето да набъбне. Това му позволява да се хидратира равномерно и да започне да придобива аромат.

  5. Complete the pour

    Завършете наливането

    Бавно добавете останалата част от водата, наливайки на малки постоянни кръгове, за да покриете цялата смес.

  6. Add ice

    Добавяне на лед

    Налейте своето сварено кафе върху свеж лед, за да се охлади, и сервирайте веднага.

    ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ: Африканските кафета са популярни за айс обливане заради тяхната превъзходна сочна плътност и остри цитрусови нотки.