Кафе – как се вари

Преса за кафе

Приготвянето с преса за кафе запазва ценните естествени масла на кафето, които се абсорбират от хартиените филтри. Чрез този метод за приготвяне се извлича максимално ароматът на кафето и се постига плътна и богата на вкус консистенция.

СТЪПКА П СТЪПКА

  1. Fingers feeling texture of coffee grounds

    Смилане и грамаж

    Използвайте едро смляно кафе, което прилича на морска сол в пресата ви. Отмервайте 2 супени лъжици кафе за всеки 180 мл вода.

    ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ: Запомнете, кафето е пресен продукт. Купувайте го често в малки количества, за да му се наслаждавате в пълната му свежест.
  2. Pour Hot Water Into Coffee Press

    Натискане и разливане

    Нежно натиснете буталото надолу, докато стигне дъното на пресата и се насладете на чаша съвършено кафе.

    ПОЛЕЗЕН СЪВЕТ: За да придадете най-добрия възможен аромат на своето кафе, използвайте филтрирана или бутилирана вода.
  3. Return plunger and let brew

    Поставете буталото и варете

    Поставете буталото отново на пресата, без да го натискате надолу, и оставете кафето да се вари 4 минути.

  4. Push down the coffee grounds in the press

    Натискане и наливане

    Нежно натиснете буталото надолу, докато стигне дъното на пресата, и се насладете.